Proizvodi

ALUMINIJSKE STAKLENE FASADE

Aluminijske staklene fasade nezaobilazni su način obloge građevine u novogradnji. Pružaju moderan i prepoznatljiv izgled svakog objekta i glavni su izvor prirodnog svjetla te štite od nepovoljnih vremenskih utjecaja. Arhitektima pružaju slobodu oblikovanja i neograničenu kreativnost. Po tehničko-konstruktivnoj podjeli razlikujemo:

  • Aluminijske strukturalne fasade
  • Aluminijske kontinuirane fasade
  • Aluminijske element fasade
  • Aluminijske 3D fasade

Naš široki spektar aluminijskih staklenih fasada pruža rješenja temeljena na individualnim zahtjevima pojedine građevine.

ALU-FORMA staklene fasade su snažne, toplinski učinkovite te zadovoljavaju najviše zahtjeve energetske učinkovitosti i sigurnosti.

Korištenje aluminija za fasade je neizbježno; zbog svoje čvrstoće i stabilnosti ispunjava sve zahtjeve za podupiranjem velikih staklenih površina što omogućuje maksimalan ulazak svjetlosti u zgradu.

Konstrukcija: Sastavljena od samonosivih elemenata, izrađenih od aluminijskih profila, stakla, izolacije i aluminijskih limova. Elemente čine nosive vertikale i horizontale pričvršćene sidrima na betonsku konstrukciju, u koje se ugrađuju prozori i fiksni dijelovi pročelja.

Ugradnja: Izvodi se stručno, s pažnjom i preciznošcu na način da se nosive vertikale i horizontale pričvrste pocinčanim čeličnim sidrima na betonsku konstrukciju. Nakon toga ugrađuje se staklo koje udovoljava sigurnosnim i toplinskim zahtjevima iza čega slijedi brtvljenje koje mora biti izvedeno besprijekorno i od najkvalitetnijih materijala.

ČELIČNE KONSTRUKCIJE

Raznolikost čelika daje arhitektima slobodu da ostvare svoje najambicioznije vizije. Građevinski čelik je bitna komponenta većine etapa, trgovačkih centara i komercijalnih objekata. Čelik je jedan od najodrživijih građevinskih materijala. Njegova snaga i izdržljivost povezana je s mogućnošću recikliranja, bez gubitka kvalitete, doista je kompatibilna s dugoročnim održivim razvojem. Vlasnici zgrada cijene fleksibilnost čeličnih zgrada i vrijednost koju pružaju, kao što su lagani, otvoreni, prozračni prostori koji se mogu stvoriti, što ga čini idealnim za modernizaciju, reorganizaciju, proširenje ili podešavanje uz minimalne smetnje.

ALU-FORMA konstrukcije izvode se sukladno Tehničkom propisu za građevinske konstrukcije (NN 17/2017), standardu HRN EN 1090-2:2011: Izvedba čeličnih i aluminijskih konstrukcija- 2. dio: Tehnički zahtjevi za čelične konstrukcije (EN1090-2:2008+A1:2011) za klasu izvođenja EXC 2, te dokazu o sposobnosti za izvođenje zavarivačkih radova prema HRN EN ISO 3834-3:2007. Zaštita protiv korozije izvodi se prema traženoj kategoriju sukladno HRN EN ISO 12944-2. Spojni materijal prema normi HRN EN ISO 10684:2004.

VENTILIRANE FASADE

Ventilirane fasade imaju široku primjenu u novogradnji, a arhitekti je sve više primjenjuju u svojim projektnim rješenjima.

Ventilirane fasade ujedno su odličan izolator topline jer predstavljaju vrstu ventilirajuće fasade koje su danas gotovo nezaobilazni način obloge kod poslovnih objekta. One imaju dodatan sloj zrako-propusnosti koji pruža izvrsnu izolaciju čime se stvara visok stupanj uštede energije. Ventilirana fasada je pokrivač čitavom objektu, odnosno sloj termoizolacije koji postiže da temperatura zidova bude približna temperaturi zraka unutrašnjih prostorija te se na takav način postiže kvaliteta stambenog komfora u objektu.

Ventilirana fasada ALU-FORMA sastoji se od čelične potkonstrukcije, aluminijske nosive konstrukcije, termoizolacije između betonske i fasadne konstrukcije (kamena vuna s crnim voalom za toplinsku, zvučnu i protupožarnu izolaciju) te odgovarajućih obloga koje se vješaju o aluminijsku nosivu konstrukciju (aluminijski kazetni limovi, alubond ploče, kompozitne ploče, HPL ploče, vlakno-cementne ploče, termo paneli, staklo, kamen itd…).

PROZORI

Prozori su jedina barijera između interijera i vanjskih atmosferskih utjecaja. Glavni su izvor svjetla i štite nas od nepovoljnih vremenskih utjecaja. Prozori su arhitektonski element koji pročelju daje poseban naglasak i određuje njegov značaj. Uloga prozora s obzirom na unutrašnjost građevine mijenjala se kroz povijest i nadograđivala ovisno o zahtjevima korisnika prostora.

Veliku je ulogu pri novom odnosu na prozorske površine imala i spoznaja na području zdravstva i psihologije. Oblikovala su se načela planiranja prostora koja osiguravaju odgovarajući stupanj stambene i radne udobnosti, gdje je važna i dnevna odnosno prirodna svjetlost i toplinska ugodnost u prostoru. Energetski problemi sedamdesetih godina 20. stoljeća upozorili su na slabu učinkovitost umjetne svjetlosti, i time povezanu potrošnju energije i toplinsko opterećenje prostora te pripomogli novom vrednovanju prozorskih otvora kao izvora prirodnoga svjetla.

ALU-FORMA prozorski sistemi predstavljaju kombinaciju dizajna i funkcionalnosti. Inteligentna tehnologija u skladnoj interakciji s različitim mogućnostima oblika i boja. Nudimo širok spektar mogućnosti oblikovanja za naše prozore. Ovisno o materijalu okvira mogu se koristiti različite boje. Dostupan je svaki željeni tip otvaranja, od otvaranja prema unutra i prema van, okreta i nagiba.

VRATA

Vrata služe za zatvaranje nekog ulaza ili prolaza. Otvaranje vrata omogućava prolaz , ventilaciju i izravno osvjetljenje, a zatvaranje sigurnost, toplinsku izolaciju te zaštitu od buke. S obzirom da su već tisućama godina nezamjenjiv arhitektonski element u svim vrstama građevina, često su oblikovana i ukrašavana u cilju da prezentiraju prostor koji štite.

ALU-FORMA spektar vrata kombinira brojne, bezvremenske dizajne s najvišim stupnjem sigurnosti, toplinskom izolacijom, vodonepropusnosti i trajnošću. Naša aluminijska vrata su robusna, čvrsta i vrlo sigurna.

KLIZNE STIJENE

Suvremena arhitektura i moderni dizajn zahtjeva sve veće otvore na građevinama. Takve zahtjeve riješavamo uporabom posebno izvedenog čvrstog podizno kliznog mehanizma koji jamči dugogodišnju trajnost i lakoću otvaranja, a zatvorena krila pružaju odlično brtvljenje.

Upotrebom kliznih stijena ALU-FORMA omogućavamo prozračnost prostorije i kontakt sa prirodom. Klizna stijena omogućava nam otvaranje velike zidne površine i dopiranje danjeg svjetla u puno većem obimu.

ZAŠTITA OD SUNCA

Vrlo važan izazov energetski učinkovitih koncepata u zgradama je kontrola ulaza dnevne svjetlosti. Važno je pronaći pravu ravnotežu tako što ćete omogućiti ulazak sunčevoj svjetlosti, a istodobno izbjegavati pregrijavanje zgrade. Uvođenjem ALU-forma sustava za zaštitu od sunca u vašu zgradu, smanjit ćete potrebu za klimatizacijom, bez ugrožavanja ulaza dnevne svjetlosti.

Reference