Sustav upravljanja objektom

Sustav upravljanja objektom je spoj tehnologije i životnog stila te pokriva nekoliko aspekata automatizacije i integrira se na prozore, vrata, zaštitu od sunca, sustav grijanja, hlađenja, protuprovalni i protupožarni sustav, rasvjetu, audio/video sustav u jedinstvenu cjelinu koja omogućuje optimalno korištenje energije i komforno upravljanje objektom. Takav sustav povećava vrijednost i sigurnost svakog objekta, a prostor čini ugodnijim i komfornijim za život, a ekonomično trošenje energije smanjit će troškove života.

Cijeli sustav je temeljen na centralnom procesorskom sustavu koji kontrolira i upravlja svim ostalim sustavima u objektu. Centralni procesor dobiva informacije iz vanjskog svijeta putem različitih senzora temperature, svjetlosti, mehaničkih senzora otvorenosti/zatvorenosti vrata i prozora, senzora vlage (kupaonica), senzora detekcije pokreta, vatre, dime i sl. Dobivene informacije se obrađuju u procesoru i na temelju definiranih pravila, procesor upravlja ostalim uređajima, svjetlom, klima uređajima, sustavom za grijanje, automatskim sustavima prozora, vrata, ventilima za vodu, plin, jednom riječju svime što postoji u objektu.

Svi uređaji su međusobno povezani u centralnu mrežu kako bi se mogli kontrolirati i nadzirati sa različitih pozicija. Upravljanje sustavom upravljanja je jednostavno i intuitivno. Upravljati se može ekranom osjetljivim na dodir montiranim na zid, mobitelom , ili preko Interneta.